Praktijk Stap-voets


     voetreflexzonetherapie... goed voor lichaam en geest!Thaise voet- en beenmassage  Bij de Thaise voetmassage worden voeten, onderbenen en knieĆ«n gemasseerd en de drukpunten op de voeten met een massagestokje gestimuleerd. Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen. 


Om de voet op te warmen  wordt de voetmassage opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet, daarna volgen lichte knedingen en acupressuur. Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool gaat er een stimulerende werking door het lichaam. 


Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een pijnprikkel voelbaar zijn. Dit zou wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren kan een blokkade worden verminderd of opgeheven.Thaise voetmassage...een moment van ontspanning..